Kasvomaskin käyttösuositus ja yleiset toimintaohjeet

Päivitetty 22.12.2021 klo 10.56

Rovaniemen alueelle on asetettu maskivelvoite. Maskivelvoite on sovittu yhdessä kauppakeskusten, Lapin Sairaanhoitopiirin, Visit Rovaniemen, Rovaniemen kaupungin sekä Rovaniemellä toimivien yritysten kesken. Maskivelvoitteen myötä kaikki yli 12-vuotiaat on velvoitettu käyttämään kasvomaskia myös Revontulen yleisissä tiloissa ja myymälöissä. Haluamme turvata omalta osaltamme turvallisen asioinnin sekä huolehtia, ettei tautitilanne pahenisi enää entisestään. Lisäksi haluamme muistuttaa turvavälien ja hyvän yskimis- ja käsihygienian tärkeydestä. Käsidesipisteitä löydät sisäänkäynneiltä, käytäviltä ja myymälöistä.

Mikäli kasvomaski unohtuu, voit ostaa uuden Revontulen myymälöistä. Kasvomaskeja on myynnissä mm. S-Marketissa, Carlingsilla, Dressmannilla, BikBokilla ja Lifessa.

Huomioidaan loputkin turvallisuusohjeet, jotta asiointi olisi kaikille turvallista.

  • Asioi vain terveenä
  • Pese kädet ennen asiointia ja sen jälkeen
  • Käytä käsidesiä
  • Pidä turvaväliä 2 metriä
  • Yski tai aivasta kertakäyttö nenäliinaan tai hihaan

Lue lisää turvallisuudesta, toimintaohjeista ja toiminnastamme tästä

Kauppakeskuspäällikkö Tiia Huikurin terveiset

Käytämme Rovaniemen alueen toimijoiden kanssa yhteisesti termiä maskivelvoite, koska aiempi meidänkin käyttämä vahva kasvomaskisuositus ei ole toiminut niin hyvin kuin olisimme toivoneet, ja haluamme ennaltaehkäistä tautitilanteen pahenemista. Maskit on nyt unohtuneet käytöstä liian monelta paikalliselta ja turistilta, joten haluamme nyt tämän maskivelvoitteen kera viestiä vieläkin vahvemmin toiveestamme, että maskia käytettäisiin. Iso kiitos sitä ahkerasti jo käyttäville! heart Mikäli maskia ei omasta takaa löydy, antaa meidän vartija sellaisen pyydettäessä. Maskin käyttämättömyys ei kuitenkaan ole syy keskuksesta poistoon, joten sellaista ei tule tapahtumaan. Haluamme taata kaikille turvallisen asioinnin, mutta myös turvallisen työnteon Revontuessa. Meillä työskentelee Revontulen myymälöissä n. 200 henkilöä, plus Terveystalon ja neljän toimistokerroksemme toimistojen työntekijät. Mahdolliset lisärajoitukset voivat siis paihimmassa tapauksessa vaikuttaa kovastikin monen meillä työskentelevän ihmisen elämään. Tämän vuoksi haluamme tehdä nyt kaikkemme, että tautitilanne ei tästä enää pahenisi, ja voisimme turvata työpaikat meidän talossa työskenteleville toimijoille sekä tottakai turvallisen asioinnin teille asiakkaille. Kaikkea hyvää!

-Tiia, Kauppakeskuspäällikkö