Perheiden Tori 5.10.

Supersuosittu Perheiden Tori kokoontuu jälleen Kauppakeskus Revontuleen Lasten Lauantain yhteyteen. Tällä kertaa mukana on huikeat 18 paikallista lapsiperhepalveluiden tuottajaa. Infojen jaon ohella pisteillä luvassa monipuolista ohjelmaa koko perheelle. Tuu sieki mukaan tutustumaan Rovaniemen alueen lapsiperhepalveluiden toimijoihin! Perheiden Torin löydät Revontulen eteläpäädyn käytävältä, Top Sportia vastapäisestä liiketilasta sekä Popparilta.

Lue alta tarkemmat kuvaukset Perheiden Torille tulijoista!

Lapin ensi- ja turvakoti ry

Lapin ensi- ja turvakoti ry on lastensuojelujärjestö, joka turvaa lapsen oikeuden suotuisiin kasvuolosuhteisiin ennen ja jälkeen syntymän. Lapin ensi- ja turvakoti tukee vanhemmuutta ja perheen sisäistä vuorovaikutusta. Avopalveluun voit olla yhteydessä isoissa tai pienissä perheen pulmissa nimettömästi ja palvelu on maksutonta. Tiiviimpää tukea on mahdollisuus saada ensi- ja turvakotiyksiköistä. Tervetuloa tutustumaan perheiden torille yhdistyksen toimintaan ja nauttimaan koko perheen Mocktail tai onkimaan hyvää mieltä!

Yhden Vanhemman Perheiden Liitto

Keskusteluapua, vertaistukea ja lakineuvontaa Rovaniemellä

Yhden Vanhemman Perheiden Liitto on järjestö, jonka tehtävänä on yhden vanhemman perheiden sosiaalisten, taloudellisten ja oikeudellisten asioiden parantaminen sekä vaikuttaminen lainsäädäntöön ja asenteisiin. Meillä on tarjolla vertaistukea, oli sitten yksin- tai yhteishuoltaja. Oma vertaisryhmä löytyy sekä lähivanhemmille että etävanhemmille. Lisäksi eroinfo-puhelinpäivystäjät antavat mielellään neuvoja ja apua ja tukea. Tietoa saa myös Eron ABC-illoissa lapsen huollon ja tapaamisen sekä elatuksen järjestämisestä.  Eron ABC-illoissa on myös asianajaja mukana. Lisäksi järjestämme erotyöpajoja lapsille ja nuorille. Toiminta on maksutonta eikä vaadi jäsenyyttä. Teemme verkostoyhteistyötä kunnan, seurakunnan ja järjestöjen kanssa. Lisätietoja: Yhden Vanhemman Perheiden Liiton Pohjois-Suomen aluetoimisto, aluekoordinaattori Markku Iso-Heiko, 040 754 0026 tai markku.iso-heiko@yvpl.fi

Pelastakaa Lapset ry

Pelastakaa Lapset ry on valtakunnallinen, voittoa tavoittelematon kansalaisjärjestö, joka on aloittanut toimintansa Lapissa vuoden 2019 alussa. Pelastakaa Lasten Lapin toimipiste tuottaa tukiperhe- ja tukihenkilötoimintaa lappilaisille perheille yhteistyössä kuntien kanssa. Tukihenkilöinä ja tukiperheinä toimivat Pelastakaa Lasten toimintaan koulutetut vapaaehtoistyöntekijät. Perheiden Torilla voit keskustella Pelastakaa Lasten työntekijän kanssa erilaisista vapaaehtoistyön mahdollisuuksista, järjestön jäsenyydestä sekä kuulla lisää toiminnastamme Lapissa ja muualla Suomessa.

Musiikkikoulu POP UP

Musiikkikoulu Pop Upin tavoitteena on tuottaa musiikin iloa ja luoda uudenlaisia mahdollisuuksia musiikin harrastamiselle Lapissa. Haluamme löytää yhdessä oppilaan kanssa hänen oman tapaansa ymmärtää ja toteuttaa musiikkia. Musiikkikoulun ”popettajat” ovat musiikin ammattilaisia ja osaavia pedagogeja, joiden tavoitteena on aina kannustaa ja rohkaista musiikin pariin.

Musiikkikoulu Pop Up tarjoaa monenlaisia vaihtoehtoja musiikin harrastamiseen: satunnaisista yksityistunneista pitkäkestoisempiin tuntipaketteihin. Yksityistunnit voi käyttää omaan aikatauluun ja tahtiin sopivasti, silloin kun sinulle sopii. Meillä opiskelee kaikentasoisia ja -ikäisiä ”poppilaita”, eikä meille ole pääsykokeita.

Tarjonnastamme löydät myös monenlaisia ryhmätunteja. Lapsille tarjolla on mm. bändi- ja lauluryhmiä, vauvamuskareita, taaperoiden temppumuskareita ja soittoryhmiä. Ryhmissä kannustamme aina toisiamme ja pidämme hauskaa samalla kun opimme uutta! 

MoniNet

MoniNet on Rovalan Setlementti ry:n ylläpitämä monikulttuurikeskus Rovaniemellä, Kansalaistalossa. MoniNetin toiminnan tavoitteena on edistää maahanmuuttajien ja suomalaisten kohtaamista ja tukea maahanmuuttajien kotoutumista. . MoniNet esittelee toimintamahdollisuuksia maahanmuuttajaperheille ja vapaaehtoistoiminnan mahdollisuuksia.

Liikun.com

Liikun.com:n Superliikkarissa harrastetaan vuodenaikojen mukaan vaihtuvia liikuntalajeja aina liikunnan ammattilaisen ohjauksessa.

Panostamme liikunnan riemuun ja vaivattomaan harrastamiseen, Liikunta kuuluu kaikille!

Tule kokeilemaan koripalloa meidän kanssamme Perheiden torille.

Rovaniemen kaupungin kirjasto

Rovaniemen kaupunginkirjasto tarjoaa lainattavien kokoelmien lisäksi monenlaista toimintaa ja upeita elämyksiä kaikenikäisille. Lapsille ja nuorille suunnattuja palvelujamme ovat mm. satutuokiot, kirjavinkkaukset, aiheenmukaisten kirjapakettien ja suosituslistojen kerääminen sekä monien teemapäivien ja tapahtumien järjestäminen.

Alle kouluikäisille suunnatut satutuokiot ja Minikinot keräävät pienimmät kirjastonkäyttäjät jännittävien tarinoiden ääreen.

Koululaisten kirjastonkäytön opetus tapahtuu Kirjastopolkua kulkemalla ja oheislukeimisto tarjoaa valmiita kirjapaketteja koululuokkien käyttöön.

Kirjastomme Lukuopas auttaa silloin kun etsit juuri sinulle tai vaikkapa lapsellesi sopivaa luettavaa.

Perheiden Torilla järjestämme runo-ongintaa tikkarien kera ja Suomi-Pelle hauskuuttaa kirjavinkeillään.

Rovaniemen 4H

4H on itse tekemisen iloa!

4H-harrastuksessa lapsi ja nuori kasvaa kohti vastuullista ja yritteliästä aikuisuutta. Lapsen ja nuoren kehitysvaiheet huomioon ottavassa toiminnassa opitaan itse tekemällä. 4H-kerhossa omaksutaan käytännön taitoja ja tietoja koulutetun ohjaajan tuella. 4H-koulutukset ja -kurssit syventävät nuoren osaamista. Toiminnassa saadaan valmiuksia yrittäjyyteen ja työelämään. Nuorella on mahdollisuus perustaa oma 4H-yritys, tai työllistyä 4H-työpalveluihin. 

4H kehittää ihmistä kokonaisuutena. Tätä kuvaavat neljän H:n perustana olevat sanat Head, Hands, Heart ja Health, suomeksi harkinta, harjaannus, hyvyys ja hyvinvointi. 4H-toimija pystyy luomaan arjen hyvinvointia itselleen ja muille.  4H- järjestö tarjoaa vapaa – ajan toimintaa, jossa huvi ja työ yhdistyvät.  

Rovaniemen 4H-yhdistytarjoaa alakouluikäisielle kerhotoimintaa ympräi Rovaniemeä, sekä erilaisia retkiä. Yhdistys jäsrjestää erilaisia teemakursseja kaiken ikäisille, kuten luonnonkosmetiikka kurssin ja keppiheppakurssi. Nuorille järjestettään kursseja, kuten kotityö, petsitter ja yrittäjyys kurssi, joiden kautta nuori voi työllityä joko 4H-työpalveluihin tai perustaa oman 4H-yrityksen. Yhdistykseltä voi myös tilata työpalveluiden kautta nuoren töihin itselleen, kuten hoitamaan eläimiä tai auttamaan koti- ja pihatöissä. Rovaniemen 4H-yhdistys tekee myös tiivistä yhteistyötä eritoimijoiden, kuten koulujen kanssa. 

Perheidentorilla teemanamme on”sinun vuorosi loistaa” ja meidän pisteellä pääsee askartelemaan oman heijastimen pimeneviin iltoihin.

Rovaniemen lasten ja perheiden seurakunta

Seurakunnan varhaiskasvatus tukee kodin kristillistä kasvatusta ja lapsen turvallista kokonaiskehitystä. Toiminnan lähtökohtana on kumppanuus ja yhteistyö perheiden kanssa kasteessa saadun yhteisen opetus- ja kasvatustehtävän mukaisesti. Varhaiskasvatuksen väki vastaa perhe- ja päiväkerhoista, koululaisten iltapäiväkerhoista, kirkkomuskareista, pyhäkouluista ja yhteistyöstä päiväkotien kanssa. Lisäksi järjestetään tapahtumia, leirejä ja retkiä.

Perheiden Torilla saat lisätietoa toiminnasta ja voit ilmoittautua kerhoihin. Lastenohjaajamme ovat paikalla tekemässä kasvomaalauksia.

Rovaniemen helluntaiseurakunta

Seurakunnassa on toimintaa kaikenikäisille, mutta lapset on huomioitu erityisesti.

Viikottaiset pyhäkoulut ja raamikset sekä jippii kuoro-toiminta. Leirejä ja nuorille omia iltoja.

Perheiden torilla meillä on luvassa askartelua sekä luontoaiheinen tietovisailu josta kaikille osallistujille pieni palkinto.

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Lapin piiri ry / Vertaistoimintaa kumppanuudella -hanke

MLL on lapsiperheen arjen auttaja ja asiantuntija. MLL:n lastenhoitotoiminta on käytettävissä mihin vuorokauden aikaan tahansa ja Vanhempainnetti ja -puhelin tuovat avun kotisohvalle. MLL:n Perhetoimintakeskus Rovaniemellä Pirkkakadulla on lapsiperheiden kohtaamispaikka, jossa kokoontuu mm. vertaisryhmiä eri teemoilla. Tule tutustumaan ryhmiin ja toimintaan pisteellämme.

Rovalan Nuoret ry

Rovalan Nuoret ry on Rovaniemen alueella toimiva lapsi- ja nuorisoyhdistys, joka edistää lasten ja nuorten hyvinvointia tarjoamalla heille 

• matalan kynnyksen mahdollisuuksia,
• turvallisia kasvu- ja toimintaympäristöjä sekä
• tukea itseksi ja ihmiseksi kasvamiseen yhteisöllisessä ympäristössä

Rovalan Nuoret ry:n toiminnan arvoja ovat myönteisyys, läsnäolo, osallisuus ja rohkeus.

Rovalan Nuoret ry:n ydintoimintoja ovat lasten iltapäivätoiminta, kerho- ja leiritoiminta sekä Tyttöjen Talon toiminta.

Iltapäivätoiminta tarjoaa alakoulun 1-2 luokkalaisille turvallisen ja monipuolista kasvua tukevan ympäristön koulupäivän jälkeen. Iltapäivätoiminta mahdollistaa sekä omaehtoista että ohjattua toimintaa. Kerhotoiminnassa harrastusaloina on salibandy ja teatteri. Leiritoimintaa on kesäisin ja syksyisin.

Tyttöjen Talo on syrjintä- ja kiusaamisvapaa matalan kynnyksen kohtaamispaikka ja vapaa-ajan tila 12–28-vuotiaille tytöille, naisille sekä tyttöyttä ja naiseutta pohtiville nuorille sukupuolen moninaisuus huomioiden. Talolla voi viettää aikaa, harrastaa ja kokeilla kiinnostavia asioita yhdessä tai itsekseen. Talon toiminta perustuu kävijöiden toiveisiin.

Tarkista www.neiot.fi -kalenterista mitä & milloin tapahtuu ja tule mukaan!

Perjantaina 11.10.2019 vietetään YK:n kansainvälistä Tyttöjen päivää. Tyttöjen Talolla tyttöjen päivä on joka päivä! Mitä sinä toivoisit kaikille maailman tytöille? Jätä oma toiveesi ja välitämme ne maailmalle. Voit myös osallistua pieneen visailuun tyttöjen ja naisten oikeuksista. Osallistuneiden kesken arvontaan pieniä palkintoja syksyn iloksi.

Rovaniemen kansalaisopisto ja Rovala-Opisto

Rovaniemen kansalaisopisto tarjoaa lapsille ryhmiä taito- ja taideaineissa (keramiikka, kuvataide), tanssissa sekä liikunnassa. 

Lapsityöstä kiinnostuneille Rovala-Opiston monikulttuurinenoppimisympäristötarjoaa kasvatus-, ohjaus- ja sosiaalialan koulutusta sekä maahanmuuttajakoulutusta. Rovala-Opistossa voi opiskella lastenohjaajaksi, kommunikaation ja viittomakielen ohjaajaksi sekä koulunkäynninohjaajaksi. Sosionomiväylällä opiskellaan avoimia sosionomi AMK-opintoja (mm. varhaiskasvatus, nuortenhuolto, lastensuojelu). Rovala-Opiston maahanmuuttajakoulutuksessa voi opiskella suomen kieltä ja kulttuuria, työelämätaitoja ja saada tietoa suomalaisesta yhteiskunnasta.

Perheiden torilla kasvatus- ja ohjausalan opiskelijat ohjaavat lapsille askartelua.

Rovaniemen kaupungin kulttuuritoimi / lastenkulttuuri

Rovaniemellä lastenkulttuurin tavoitteena on yhdenvertainen taide- ja kulttuuripalvelujen saavutettavuus alueittain ja ikäryhmittäin sekä lasten ja nuorten osallisuuden turvaaminen. Kulttuuri on osa kasvuympäristöä ja kulttuurin vaikutusta osana lapsen ja nuoren identiteettiä halutaan vahvistaa.  

Lastenkulttuuritarjonta näyttäytyy pääosin päiväkotien ja koulujen arkeen vietyinä tapahtumina ja työpajoina. Tapahtumia ja työpajoja järjestetään myös avoimina tilaisuuksina matalan kynnyksen kohtaamispaikoissa yhteistyössä paikallisten toimijoiden kanssa. Perheiden torilla meidän pisteellämme on tutustumista ja lastenkulttuuritarjonnan esittelyä. Tulethan kertomaan, minkälaista tapahtumaa tai tilaisuutta toivoisit perheille yhteisesti järjestettävän. Lastenkulttuurin toimintoihin tutustuessa kuulet myös, ketä Taidetestaajat ovat.   

Erityislasten Omaiset ELO ry

Erityislasten Omaiset ELO ry. tarjoaa vertaistukea ja virkistystoimintaa erityislapsille, -nuorille ja heidän perheilleen Lapissa. ELOssa toimitaan yli diagnoosi- ja kuntarajojen. ELOlaiseksi pääsee jokainen, joka on kiinnostunut jakamaan kokemuksiaan erityislasten ja -perheiden elämästä. Toiminnan lähtökohtana on mukava yhdessä tekeminen, toinen toistamme tukien ja kunnioittaen.

Perheiden torilla Erityislasten Omaiset ELO ry tiedottaa toiminnastaan ja jakaa vierailijoille ilmapalloja ja -tatuointeja.

Poppari

Poppari on 13-29 vuotiaille suunnattu nuorisotiedotuspiste, jossa toimii myös kirjaston itsepalvelupiste. Poppari palvelee nuoria ja heidän huoltajiaan erilaisissa nuorten elämään liittyvissä asioissa, ja siellä järjestetään erilaisia infotilaisuuksia ja ajankohtaisiin teemoihin liittyviä tapahtumia. Popparin toiminta on osa Rovaniemen kaupungin palveluja nuorille.

Perheiden Torilla Popparilla on tällä kertaa ohjelmaa erityisesti nuorten vanhemmille! Täällä jokainen aikuinen saa käydä kirjoittamassa rohkaisevia terveisiä lapsille ja nuorille. Nämä tsmeppiviestit välitetään myöhemmin lasten ja nuorten tietoon mm. somen kautta.

Avoin varhaiskasvatus

Avoimen päiväkodin toiminta on tarkoitettu alle kouluikäisille lapsille ja heitä kotona hoitaville vanhemmille. Toiminta on maksutonta, eikä ennakkoilmoittautumista tarvita.

  • Avoimessa päiväkodissa lapsilla on mahdollisuus leikkiä ja harjoitella sosiaalisia taitoja yhdessä toisten lasten ja aikuisten kanssa.
  • Vanhemmat voivat keskustella kasvatuksesta, lapsen kehityksestä, vanhemmuudesta ja lapsiperheen arjesta muiden perheiden ja alan ammattilaisten kanssa.
  • Toiminta perustuu aktiiviseen yhdessäoloon, jossa vanhemmat huolehtivat lapsistaan. Ohjelmaan kuuluu vapaata yhdessäoloa, leikkiä, arjen kokemusten vaihtamista, ohjattuja toimintahetkiä, sekä vanhempien toivomusten mukaan asiantuntijavierailuja ja muuta ohjelmaa

Varhaiskasvatuskerhot ovat maksutonta kerhotoimintaa yli 3-vuotiaille. Kerho on 2 kertaa viikossa 3 tuntia kerrallaan, valittavana on aamupäiväkerho tai iltapäiväkerho. Kerhoja toimii sekä sisätiloissa että ulkokerhoina.

Kerhotoiminta on tarkoitettu:

  • lapsille, joilla ei ole huoltajien työn tai opiskelun vuoksi varsinaista päivähoidon tarvetta
  • palvelutakuun piiriin kuuluville lapsille

Varhaiskasvatuskerhotoimintaan ei ole mahdollista osallistua:

  • jos lapsella on kunnallinen tai palveluseteli päiväkoti-, perhepäivähoito- tai esiopetuspaikka
  • lapsi, jonka perhe saa yksityisen hoidon tuen
  • lapsi, jonka perhe on palkannut työsopimussuhteisen hoitajan

Toiminta on monipuolisesti lapsen kasvua ja kehitystä tukevaa, ohjattua ja tavoitteellista. Se toteutuu yhteistyössä huoltajien kanssa. Ohjaajina kerhoissa toimivat lastentarhanopettajat ja lastenhoitajat. Lapsella on mahdollisuus osallistua vain yhteen kaupungin järjestämään kerhoryhmään. Kerhoon osallistuminen ei vaikuta lapsiperheen muihin etuuksiin. Kerhossa ei tarjota aterioita, mutta evästauolle lapselle laitetaan kotoa mukaan omat pienet eväät.

Pomppulinnan ja avoimen varhaiskasvatuksen pisteen löydät poikkeuksellisesti Rinteenkulman kauppakeskuksen puolelta Koti&Onni-myymälän vierestä.