Nämä säännöt on laadittu yhteistyössä nuorten sekä kolmen Rovaniemen keskustan kauppakeskuksen – Revontulen, Rinteenkulman ja Sampokeskuksen – kanssa.

1. Kunnioita kaveria, vartijaa, muita asiakkaita ja kauppakeskuksen työntekijöitä.

2. Kunnioita itseäsi, joten käyttäydy tyylillä ja arvosi mukaisesti.

3. Rovaniemen kauppakeskukset ovat päihteettömiä tiloja.

4. Tupakointi ja sähkötupakointi on kielletty sisätiloissa, parkkihallissa ja ovien läheisyydessä.

5. Rovaniemen kauppakeskukset ovat väkivallattomia tiloja. Kaikilla on oikeus ruumiilliseen ja henkiseen koskemattomuuteen.

6. Roskaaminen on ihan turhaa hommaa. Roskis löytyy yleensä lähempää kuin uskotkaan ja juomat kannattaa mieluummin juoda kuin läikyttää.

7. Älä möykkää, huutele kirosanoja tai huudata poppivehkeitä. Kuulee se kaveri vähemmälläkin.

8. Jos tulee töpättyä, antaa vartija yhden varoituksen. Toisesta kerrasta tulee jäähy pihalle. Joko vähäksi aikaa tai pitemmäksi toviksi, pöljäilyn tasosta riippuen.

9. Tärkein juttu: nuoret ovat tervetulleita kauppakeskuksiin. Olette fiksuja, antakaa sen näkyä.

Kauppakeskus Revontulessa järjestettiin torstaina 21.4.2016 nuorten ja kauppakeskusten yhteinen tilaisuus, jossa keskusteltiin nuorten oleskelusta rovaniemeläisissä kauppakeskuksissa. Tilaisuuteen osallistuivat myös kauppakeskuksen vartijat, Nuorisotoimi, Seurakunnan nuorisotyö, Rinteenkulman päällikkö Pekka Rinne ja poliisin ennalta estävää työtä tekevä konstaapeli. Paikalle saapui 45 nuorta.

Nuorten mielestä hyvän käytöksen ytimessä on toisten kunnioitus, onpa sitten kyseessä toinen nuori, vartija, asiakas tai kauppakeskuksen työntekijä. Päätettiin, että kauppakeskukset ovat päihdevapaata vyöhykettä, jossa ei roskata, tapella tai häiritä muita melulla. Yhdessä laaditut säännöt ovat voimassa Revontulessa, Rinteenkulmassa sekä Sampokeskuksessa.